Facebook Pixel
• CANNONDALE • YETI • EVIL • IBIS • ROCKY MOUNTAIN •
Min kundvagn

Mini Cart

Om oss

OM OSS 

Vi som äger och driver Rule 58 heter Fredrik och Philip, utan inbördes ordning. Vi lärde känna varandra som kollegor i en cykelaffär i Östersund, där Philip pluggade till maskiningenjör och Fredrik råkar vara uppvuxen. Vid en svag punkt styrde vi kosan mot storstan, och i mars 2020 öppnade vi egen butik här i Stockholm. Vi döpte den till Rule 58, vilket enligt cyklistens etikettbok Velominati betyder ”Support your local bike shop”. Resten är historia.

Philip Boström
Philip är precis vad han ger sken av. En långhårig snubbe som älskar dirt/BMX-cykling och att meka. Under sin barndom i Salem, söder om Stockholm, drömde han om de stora hoppen. Du som råkar vara uppvuxen i Skogås under tidigt 00-tal kanske känner igen honom om du vänder upp och ner på bilden. I takt med att en Philip körde sönder sina cyklar tvingades han lära sig att laga dem på egen hand, för att inte ruinera sina föräldrar. Idag är han vår trollkarl inom cykelmek, och det Philip inte kan fixa är inte värt att rädda.

Fredrik Wikner
Även Fredrik började jobba på sin cykelnördstämpel i tidig ålder. Sommarlovets uppesittarkvällar med pappa och sammandragen av Tour de France sådde ett frö av kärlek till sporten. Att kampen mellan Lance Armstrong och Jan Ullrich visade sig vara en bluff ändrade ingenting. Intresset ledde till tävling på både landsväg och mountainbike, men idag handlar cyklingen mer om att ha kul och upptäcka nya platser. Fredrik kommer dock inte avbryta dig om du för senaste Grand Tour-tävlingen på tal.

Prylar som pallar trycket

På Rule 58 fokuserar vi på produkter med hög kvalitet och funktionalitet. Vi jobbar enbart med varumärken vars cyklar, komponenter och tillbehör pallar krävande användning under lång tid. Och vi vill att prylarna ska användas, för annars har de ju producerats i onödan. Produkter som håller, så att du slipper köpa nytt stup i kvarten, är det mest hållbara för miljö och klimat. Och därmed för oss människor. Men det är ju ingen rocket science.

Inte bara en butik

Rule 58 är inte bara en butik. Rule 58 är vår dröm om att dela inspiration och kunskap om cykel med dig. Vår butik på Spanielgatan 2 är en spegling av vår passion, och kliver du in här vill vi erbjuda mer än feta cyklar och kvalitetsprylar. En mötesplats som är inkluderande, där vi kan dela stigtips, pryldiskussioner eller allmän cykelinspiration över en kaffe. Vi vill att du ska börja och sluta din cykeltur här. Och vi vill att fler ska få uppleva cyklingens magnetiska dragningskraft.

Välkommen in – på egen risk.


Rule 58 Om Oss